Středa: Diety a Vánoce

21. prosinec 2016

Jak řešíte vánoční jídelníček, pokud musíte dodržovat nějaké diety? Chystáte vánoční cukroví, i když máte třeba cukrovku nebo alergii na ořechy? Hlídáte si vysoký cholesterol a šetříte například nemocný žlučník i o svátcích, nebo to risknete a řeknete si, že jednou za rok na Vánoce přece trocha majonézy nevadí?

Upravujete vánoční jídelníček, pokud je v rodině třeba někdo, kdo něco z tradičního jídelníčku nesmí a vy ostatní ano? A pokud jste se k dietním jídlům dostali až postupem času, jak jste si zvykali na změnu? Máte nějaké tipy a recepty na zdravý a dietní vánoční jídelníček?

V mnoha časopisech vychází spousta receptů na vánoční cukroví, ve kterých se nešetří máslem, cukrem, ořechy, čokoládou a dalšími ingrediencemi, které ne každý snese a ne každý je může konzumovat.

Znáte recepty na cukroví pro diabetika, alergika nebo pro někoho s bezlepkovou dietou? Určitě je vás ale mnoho, kteří máte mnoho zkušeností s "dietními vánocemi" a že se třeba o recepty i zkušenosti ochotně podělíte.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.