Středa: Jak se v létě oblékáte/neoblékáte?

29. červenec 2015

Co rádi v létě nosíte, jaké jsou vaše oblíbené barvy? Experimentujete v oblékání? Co říkáte na úroveň oblékání Čechů? Umí Češi i v horkých letních dnech sladit oblečení? Vadí vám ponožky v sandálech nebo rozepnutá košile u mužů na ulici? Co říkáte na stále oblíbenější ethno styl?

V plném proudu je sezóna letních prázdnin, dovolených u moře a slunění s cílem opálené pokožky. Jako každý rok, i letos si módní trendy pohrávají s kontrasty. Podle odborníků máme nechat vyniknout čerstvě nachytaný bronz v kombinaci rafinovaných kontrastů a oblékat světlé, metalické a pastelové barvy. Opálená pokožka, krátké nohavice, sukně nebo letní šaty jsou žádoucí...

Když rtuť teploměru stoupá vzhůru, v šatníku vyhledáváme ty nejlehčí a nejvzdušnější kousky. K sukni se už dávno nemusí nosit jenom elegantní obuv nebo vysoké podpatky. Co se týká trendů, už minulý rok nám ukázal, že je povoleno všechno. Tudíž i tenisky. Dámy se prý nemají bát experimentovat a vzor na tričku sladit s teniskami, doplnit moderní perforovanou kabelkou a pastelově žlutým náhrdelníkem. K sukni se už dávno nemusí nosit jenom elegantní obuv nebo vysoké podpatky.

Ethno styl je jedním z letošních velkých letních trendů. Háčkované šaty, vesty nebo topy teď najdete téměř v každém obchodě. Zkuste je také. Opálenou pokožku ještě více zvýrazní zlaté doplňky, kterých můžete ve stylu ethno nosit klidně i více najednou.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.