Středa: Jak vnímáte podzim?

30. září 2015

Jak na vás působí podzimní čas? Máte rádi toto roční období? Jak ho prožíváte? Inspiruje vás podzimní příroda, chodíte na sběr plodů, nebo hub? Možná využíváte podzimních barev přírody pro své obrázky, další tvorbu?

Podzim je obdobím příprav na dlouhou a náročnou zimu. Sluníčko postupně ztrácí svojí sílu, dny se stále více zkracují. Pomalu ale jistě převládá chlad a tma. Doba změn je vždy zkouškou odolnosti organismu, po psychické i fyzické stránce.

Podle pentagramu 5 živlů spadá podzim k prvku kov a sami zjistíte, že s tímto živlem není spojen náhodou. Podzim nám mnohem více než kterékoli jiné roční období ukazuje důležitost umět vzdát se toho, co jsme nějakým způsobem měli, prožívali, vlastnili. Stejně jako listy spadlé na zem obohacují půdu pro další úrodu v novém roce, tak bychom i měli být schopni vzdát se všeho, co již nejsme schopni využít a vytvořit tak prostor pro nové zkušenosti.

Podzim symbolizuje schopnost roztřídit důležité od nedůležitého, sílu a ochotu vzdát se nepotřebného. Provětrejte své skříně, zásuvky, vyřaďte z nich vše, co už nepotřebujete a pošlete dál do oběhu. Zamyslete se nad našimi vlastními postoji, vzorci chování, myšlenkami, projekty… Přinášejí vám do života něco pozitivního nebo je čas se jich vzdát?

Máte nevyřešené vztahy nebo jiné dlouhodobé problémy? Zkuste je vyřešit právě nyní a nehromaďte je v sobě. Zhluboka se nadechněte podzimního svěžího vzduchu a užívejte naplno slábnoucích paprsků.

autor: kas
Spustit audio