Středa: Kdo je vaším andělem?

19. srpen 2015

Kdo vám v životě hodně pomohl a pomáhá? Kdo při vás stojí? Je vaším andělem někdo z rodiny, přátel a nebo někdo úplně cizí? Možná za anděla považujete vašeho zachránce, nebo člověka, který vám daroval orgán pro transplantaci?

Určitě jste se i vy nejednou přesvědčili, že andělé existují. „Tím mým je sestra Zdena“, napsala nám do Noční linky paní Květa. Lékaři jí diagnostikovali jedno vážné onemocnění, při kterém bylo jasné, že přijde o funkčnost ledviny. Protože má už jednu nemocnou, pochopila, že bude zle. Maminka ani manžel nemohli být dárci, nebyli vhodní, sestra ano.

Jak nám paní Květa napsala, mají spolu od dětství nádherný vztah, a tak, když se sestra o jejím trápení dozvěděla, neváhala ani vteřinu. Po nutných vyšetřeních byla vybrána za vhodného dárce a paní Květa díky ní dál žije!

Svou sestru považuje za anděla a také jí tak často říká. A co jí tato zkušenost ještě přinesla? Naučila se radovat z každého dne, více si vážit života a některými věcmi, které pro ni byly dříve podstatné, už se nezaobírá.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.