Středa: Lidé, kteří nesou statečně své břímě

8. listopad 2017

Určitě je znáte také, nebo jste to právě vy? Znáte lidi, kteří si prošli těžkým životem, bojují s vážnou nemocí, ale přesto pomáhají druhým a dodávají jim optimismus a radost do života? Když už má člověk pocit, že nemůže dál, že to nezvládne, co mu pomůže? Co pomohlo vám ve chvíli, kdy jste měli pocit beznaděje?

Každý si nese své břímě a nikdy nevíme, kolik by nám ještě mohlo být v životě naloženo. Když se ovšem podíváme kolem sebe, vidíme, že si vlastně nemáme na co stěžovat, protože jsou lidé, kteří jsou na tom mnohem hůř.

Určitě i vy znáte ve svém okolí lidi, kteří neměli vůbec jednoduchou životní situaci, a přesto si nikdy nestěžovali, statečně bojovali a ještě rozdávali povzbuzení jiným. Obyčejných, skromných a přitom statečných lidí je spousta. To jak se chovají, perou se se životem, berou jako samozřejmost. Co kdybychom si o nich popovídali právě v dnešní Noční lince?

Budu rád, když otevřete i vy své srdce a povíte nám nebo napíšete, s čím jste se poprali vy, nebo vaši blízcí, známí a přátelé. Možná máte také někdy pocit, že je to nekončící boj a přesto jdete dál a vše s životním nadhledem zvládáte. Na setkání s vámi prostřednictvím rozhlasových vln se moc těším!

autor: kas
Spustit audio