Středa: Máš místo mozku z piva kostku aneb Oblíbené filmové hlášky...

12. srpen 2015

Co takový Svěrák, Smoljak, filmy Zdeňka Trošky? Jaké jsou vaše oblíbené filmové hlášky a používáte je často i v životě? V jakých situacích? Jaká česká filmová klasika vás vždycky dostane?

Oblíbené filmové hlášky dostanou a dostávají snad každého z nás. Někteří je používají i běžně v životě a mnohdy s nimi "zlehčují" ne vždy veselé životní situace. Jsou i tací, kteří je mají nastavené jako uvítací tón ve svém mobilním telefonu.

K létu patří filmová klasika a možná si i rádi přehráváte znovu a znovu klasické filmy, při kterých se "královsky" bavíte. Možná jste si rádi zašli na takovou klasiku i do letního kina. Dostala i vás některá filmová hláška do kolen, používáte slov klasiků českého humoru pro zlepšení života- o tom si budeme povídat na vlnách Studia Noc. A také o filmech, které můžete vidět stále a stále a nikdy vás neomrzí.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.