Středa: O svou lásku musí člověk někdy bojovat

1. listopad 2017

Znáte to? Zažili jste situaci, kdy jste museli překonat určité překážky, nebo se porvat s nepřízní života? Nebylo vám přáno? Zvládli jste to? Stojí za to se o druhého člověka, na kterém nám záleží, „poprat“? V jakém případě jste to udělali vy? Museli jste svou lásku obhajovat třeba před rodiči, příbuznými apod.?

Láska je i v tom, že společně zvládneme úskalí a překážky, které nám jsou kladeny do cesty. Většinou je kladou jiní lidé ze závisti a nepřejícnosti. Takové situace nejsou vůbec ojedinělé a dokáží se vztahem i pořádně zamíchat. Pokud ale máme odhodlání bránit si vztah a lásku a jsme na to dva, můžeme i složité situace ustát.

Zažili jste chvíle, kdy jste museli o svou lásku doslova bojovat a porvat se s nepřízní osudu, třeba i nepřejícností okolí?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.