Středa: Radost ze života

11. únor 2015

Umíte se v životě radovat? Co nebo kdo vám dělá radost a co každodenní malé radosti? V čem je "tajemství" radostného života?

„Tajemství životního štěstí tkví v jednoduchosti. Neskládá se z velkých životních změn a kroků, ale z každodenních radostí, kterým je potřeba věnovat pozornost. Třeba tak, že si je budete zapisovat. Fádní nebo výjimečný den? Záleží na nás, jaký si ho uděláme. Zkuste si trochu odlehčit, Radost je dynamika, Naučte se smát. Morousů potkáte v životě mraky. S nimi nic neuděláte, ale se sebou ano. To vy určujete, jak těžký, nebo lehký je váš život. Až vás potká nějaký problém, a on zaručeně brzo přijde, můžete ho nechat na sobě ulpět, nebo ho zase rychle setřepete. Záleží jen na vás. Radost ze života je provádění činností, které člověku přinášejí uspokojení a dobrou náladu. Přirozeností člověka je hledání radosti.“Jan Werich


autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.