Středa: Zavařujeme, konzervujeme a myslíme na zimu!

2. srpen 2017

Zavařujete rádi? Co třeba nejraději? Sladké ovoce, či slanou a dokysela laděnou zeleninu a houby. A co sušení ať už bylinek nebo ovoce? A mnozí zase spousty věcí třeba zamrazujete, zvláště pokud máte své zahrádky a na nich sklízíte mnoho dobrého a vlastně také vzácného. A vůbec - umíte udělat fakt – dobrou marmeládu třeba téměř bez cukru? Já doufám, že některé recepty nám i prozradíte!

Mnozí z nás velmi rádi zavařují, nakládají, konzervují, zamrazují, zkrátka snaží se nějak dobře uchovat na zimu vše, co v průběhu letního období okolo nás roste, kvete a zraje. A také mnozí z nás mají své skvělé recepty, které třeba patří k letitým rodinným specialitám a bez těchto dobrot by ve spižírně bylo tak nějak pusto a prázdno. A nakonec, není vlastně krásné si připomenout v zimě, co jsme pěkného udělali v létě o prázdninách?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.