Úterý: Hry našeho mládí

18. říjen 2016

Současné děti mají svůj svět, který se v mnohém liší od časů mládí jejich babiček a dědečků. Všude je doprovází počítačové technologie a s tím souvisí i to, jak si naše děti hrají. Nejraději samozřejmě na počítači. Vzpomínáte si ještě na hry, které jste hrávali jako malé děti právě vy?

Počítače jsme neznali, nebylo tolik kroužků, které bychom mohli navštěvovat, a o zábavu jsme se museli většinou postarat sami. A tak se po vyučování rychle napsaly úkoly a vyběhlo se ven hrát na schovku, vybíjenou, mrkanou, Honzo vstávej, nebo Cukr, káva, limonáda, čaj rum bum, nebo jsme si stavěly z větví bunkry v parku, zkrátka nenudili jsme se. A doma se místo u počítačů sedělo u oblíbených stolních her.

Které hry byly vaše oblíbené? Ve kterých jste vynikali a které vám naopak vůbec nešly? Na hry našeho mládí budeme dnes vzpomínat v Noční lince.

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.