Úterý: Jak vás ovlivňují barvy?

27. září 2016

Jak moc vás ovlivňují barvy? Máte své oblíbené a jiné neradi? Preferujete nějakou barvu ve svém oblečení, v bytě? Je barva, kterou byste si na sebe nikdy nedali? Víte, že barvy léčí? A nemáte pocit, že my Češi právě fantazií při oblékání neoplýváme a naše ulice jsou našimi šaty šedivé, případně modré?

Psychologové tvrdí, že barvy, jimiž se obklopujeme, ovlivňují naše nálady. A na to tedy pozor. Tak třeba žlutá nabíjí energií. Pokud se cítíte energicky vysátí, povolejte do zbraně žlutou barvu. Žlutý hrnek do kanceláře, žluté botky nebo žlutě vymalovaný obývací pokoj vás podle odborníků učiní veselejšími bytostmi. V oblasti léčby prý lze využít žlutou při zácpě či kožních problémech.

Zelená zklidňuje a třeba tyrkysovou využívali už staří Egypťané a Římané, kteří nosili tyrkysové kameny s cílem ochránit svá těla před nemocemi. Tyrkysová barva v sobě spojuje klid modré a vyrovnanost zelené. Má protizánětlivé účinky a posiluje imunitu.

A co naše ulice? Připadá vám, že jsou pestré barvami oblečení? Je pravdou, že lidé se v létě oblékají do pestrých barev daleko více než v chladných měsících. Co myslíte? Přišlo období, kdy ulice opět začnou být oblečením šedivé a jednotvárné?

autor: zos
Spustit audio