Úterý: Klavír, housle, kytara... Na co hrajete?

30. květen 2017

Říká se „Co Čech, to muzikant“. Možná i proto patří hra na hudební nástroj mezi tradiční a velmi oblíbené mimoškolní aktivity, a to jak u rodičů, tak i dětí.

Hra na hudební nástroj má spoustu výhod a pro děti je velkým přínosem. Díky hře na hudební nástroje se buduje pravá hemisféra mozku, dochází tedy k rozvoji mozku a paměti, a také ke zlepšení koordinace rukou. Má výrazný vliv na tvořivost, sebevyjádření i emoční vývoj a napomáhá v boji s trémou.

Mnoho dětí se začíná učit hrát na hudební nástroj v prvních školních letech, ale ne každé dítě u hraní zůstane. Jedním z důvodů, proč tomu tak je, je nevhodný výběr hudebního nástroje. Vybrat vhodný hudební nástroj pro děti je tedy poměrně náročný úkon, a proto je důležité mu věnovat náležitou pozornost.

Jestlipak i vy hrajete na nějaký hudební nástroj? Kdo vás ke hře přivedl? A bavilo vás chodit do hudebky? Vedete k hudbě také své děti, nebo vnoučata? Co pro vás hudební nástroj znamená?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.