Úterý: Největší dobrodružství mého života

21. listopad 2017

Co považujete za největší dobrodružství svého života? Podnikla jste něco, z čeho vám šel mráz po zádech, a rozklepala se vám kolena? Nebo za největší dobrodružství považujete život sám, každý jeho okamžik?

Mnozí z nás jsme trochu jako Hobiti. Sedíme rádi na zápraží, obrazně řečeno kouříme fajfku a sledujeme ten cvrkot okolo nás. Hlídáme si svou pohodu a klídek, a když slyšíme slovo dobrodružství, jsme rádi, že se to děje někomu jinému. Tedy až na malý kousek skryté touhy zadupaný někde hodně dozadu naší mysli. Touhy po něčem neobvyklém, touhy po závanu dobrodružství, které by z nás udělalo hrdiny či hrdinky.

Nebo s tímhle názorem nesouhlasíte. Jste činorodí, na místě chvíli nepostojíte? Pokud se chvíli něco neděje, jste nevrlí? Včera jste se potápěli se žraloky a zítra se chystáte na seskok z vrtulníku bez padáku? Anebo nejste ani jedno, ani druhé a už máte za sebou pár milých dobrodružství, pár jich je před vámi, ale nepřeháníte to?

Pojďte si o tom povídat. Zasněte se, zavzpomínejte, zafilozofujte si se mnou dnes na téma „Jaké bylo, je, nebo bude, největší dobrodružství vašeho života?“.

autor: zos
Spustit audio