Úterý: Technické novinky, nebo návrat k tradici?

9. únor 2016

Dokážete úspěšně vstřebávat všechny technické vymoženosti, které se nám denně nabízejí? Dokážete se skamarádit s tzv. chytrými telefony, novými počítačovými aplikacemi, sociálními sítěmi, či nejmodernější technikou, která v kuchyni zaručeně pomůže? Nebo se naopak snažíte o návrat k věcem tradičním a nejmodernější techniku k sobě příliš nepouštíte?

Náš svět je plný technických vymožeností, nových technologií a stále jich přibývá… V domácnosti i v autě je na tlačítka kde co, naprogramovat si můžeme takřka cokoliv, máme-li na to zařízení, senioři dnes bravurně ovládají počítače a ještě lépe s nimi dovedou zacházet jejich vnoučata a počítačová myš je pomalu jejich prodlouženou pravou rukou. Jestlipak ale naše skutečné ruce pomalu nezapomínají na to, jaké to je být manuálně zručný?

Děti dovedou pracovat s chytrým telefonem, dovedly by ale také ty vaše děti, či vnoučata například zatlouct hřebíček, nebo vyrobit si dřevěnou píšťalku, nebo budku? Technické novinky se na nás opravdu hrnou odevšad. Není dnes nakonec mnohem obtížnější se jim ubránit, než je raději pokorně přijmout a říct si: „Prostě takový je dnešní svět!“?

Znáte někoho, kdo se dokáže ve svém životě úspěšně bránit technickým vymoženostem, mobil a počítač odmítá a snaží se žít víc v souladu s přírodou a se sebou?

autor: zos
Spustit audio