Úterý: Vaše životní výhra

21. březen 2017

Patříte k těm, kteří v životě mají štěstí ve hře? Vyhráli jste třeba v sázkové loterii, nebo ve vědomostních kvízech? A co, nebo koho považujete za svoji životní výhru?

Vyhrát, nejlépe miliony, v nějaké loterii! To je sen snad nejednoho z nás. Díky této naději na lepší život, si občas nějaký ten tiket vsadíme. Nechme se na chvilku ovládnout představami, jaké by to bylo, kdybychom při kontrole tiketů skutečně zjistili, že právě naše čísla byla vylosována a že se stáváme výherci milionového jackpotu. Jak by se náš život asi změnil? Co bychom udělali? Možná si říkáme, že konečně by náš život byl šťastný, konečně bychom začali opravdu žít...

Jenže je známé, že pro celou řadu výherců většího obnosu se stala výhra osudná v tom negativním smyslu. Rozpadla se jim rodina, o peníze přišli a skončili na ulici nebo nevydrželi tlak a zabili se.

Zjištěním výhry totiž začíná tvrdé zkušební období. Možná si ale s nasbíranými životními zkušenostmi už uvědomujeme, že životní výhra není pleťová maska, pohádkový jackpot ani uzené koleno z tomboly... Co je životní výhrou pro vás?

autor: zos
Spustit audio