Pochoutkový rok6. května  2018 v 10:04  

Chcete, aby se hovězí svíčková nerozpadala při krájení? Poradíme vám, jak na to

Aby se maso při krájení nerozpadalo, musí se zatáhnout - Foto: Yuting Hsu, zdroj: Flickr,  CC BY-NC-SA 2.0

Aby se maso při krájení nerozpadalo, musí se zatáhnoutFoto: Yuting Hsu, zdroj: Flickr, CC BY-NC-SA 2.0

Aby se maso při krájení nerozpadalo, musí se zatáhnout. Na svíčkovou se maso musí po naložení v marinádě opéct ze všech stran, podlít a dusit.

Řezník by mohl poradit, jak asi dlouho maso dusit, ale poznáte to i tím, že do masa občas píchnete vidličkou. Maso poté nenechávejte v omáčce, ale vyndejte ho, aby se nerozmáčelo. Maso je dobré nechat delší dobu odpočinout, teprve potom ho krájet, půjde to lépe. Nakrájené plátky v omáčce zůstat mohou. 

František Kšána 

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi. 

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země. 

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky. 

Řezník František Kšána - Foto: Dana Špicarová

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace