Co dělat, aby těsto na beránka nevyteklo z formy?

Formy na beránka mají různou velikost. Naše babičky používaly větší, než jsou dnes běžně k dostání. Proto by se snadno mohlo stát, že recept od babičky zkrátka nebude do formy pasovat. Je potřeba najít postup, který bude mít množství přizpůsobené správnému tvaru beránka.

Velikost formy se udává v mililitrech. Pokud si ale nejsme jisti, můžeme jít metodou pokusu a omylu. Pokud napoprvé těsto vyteče, jednoduše víme, že příště dáme těsta méně.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.