Co rozhoduje o barvě guláše?

Pokud se pouštíte do vaření guláše a chcete ho mít atraktivní nejen chuťově, ale i na pohled, vyzkoušejte tip řezníka Františka Kšány. O finální barvě totiž nejvíce rozhoduje cibule. A pak také samozřejmě maso.

Cibulku osmahneme na sádle do zlatova a maso na ní orestujeme po všech stranách, zatáhne se a šťáva zůstane uvnitř. Sádlo je pro chuť guláše jedinečné.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána