Co rozhoduje o barvě guláše?

Pokud se pouštíte do vaření guláše a chcete ho mít atraktivní nejen chuťově, ale i na pohled, vyzkoušejte tip řezníka Františka Kšány. O finální barvě totiž nejvíce rozhoduje cibule. A pak také samozřejmě maso.

Cibulku osmahneme na sádle do zlatova a maso na ní orestujeme po všech stranách, zatáhne se a šťáva zůstane uvnitř. Sádlo je pro chuť guláše jedinečné. 

František Kšána 

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi. 

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země. 

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky. 

Řezník František Kšána - Foto: Dana Špicarová

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace