Hledáte chuťovku k vínu? Zkuste grilovaný kozí sýr, příprava nezabere moc času

Na letní posezení s přáteli se hodí především jídla, která jsou rychlá a jednoduchá. Takovou charakteristiku splňuje i grilovaný kozí sýr. Když k němu uděláte grilované zelené fazolky, vynikající předkrm je na světě. Jak na to prozradil kuchař Jiří Michálek z horské kozí farmy na Lesní boudě v Krkonoších.

Grilovaný kozí sýr

kozí tvrdý sýr
slanina (plátky i vcelku)
zelené fazolky (mohou být mražené)
česnek
sůl
pepř
mletá paprika nebo mix koření na sýry

Postup:

Sýr si nakrájíme na plátky (25g), které posypeme kořením a zabalíme do plátku slaniny. Následně z obou stran ogrilujeme. Můžeme také orestovat na pánvičce.

Fazolky osolíme, opepříme a orestujeme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidat můžeme také nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou slaninu nebo špek. Restujeme tak dlouho, dokud fazolky nezměknou. Podáváme s toustem.

Čtěte také

Jiří Michálek

Kuchařem se vyučil v Trutnově ve východních Čechách. Byl rozhodnutý pokračovat v rodinné tradici, kuchařem byl už jeho tatínek. Jak sám říká, sní úplně všechno, a když si chce udělat radost a odpočinout od práce, zajde na dobrou pizzu. Práce mu zabere hodně času, v sezoně totiž vaří 6 dní v týdnu po dobu třeba 5 - 6 měsíců.