Pochoutkový rok19. března  2017 v 10:04  

Jak nepotrhat první palačinku? Základem je trpělivost

Jak připravit vynikající palačinky? - Foto: Fotobanka Pixabay

Jak připravit vynikající palačinky?Foto: Fotobanka Pixabay

Když připravujete palačinky, povedou se vám na první pokus? Pokud se první palačinka potrhá, bývá to důsledek zbrklosti a nedostatečně rozehřáté pánve. Jak se chyb vyvarovat?

Pokud máte pánev se silným dnem, chvilku jí trvá, než se dobře prohřeje. A když potom na smažení palačinek spěcháte, nalijete první palačinku na nevyhřátou pánev. A ta se potrhá. 

Proto se doporučuje nespěchat, nechat pánev s trochou tuku dostatečně prohřát a možná i předem zkusit, zda je připravená. Stačí na ni kápnout trochu těstíčka a hned uvidíte, jestli se okamžitě začne smažit. 

Palačinky se pečou při vysoké teplotě přibližně 1 minutu. 

Pavlína Berzsiová 

Pavlína Berzsiová - Foto: Martin Čuřík

Pavlína BerzsiováFoto: Martin Čuřík

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové. 

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“. 

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace