Pochoutkový rok18. června  2017 v 10:04  

Jak plnit svatební koláčky, aby nevytekly?

Svatební koláče - Foto: Dáša Kubíková

Svatební koláčeFoto: Dáša Kubíková

Pokud při přípravě svatebních koláčků používáte čerstvé ovoce, které strouháte nebo mixujete, je dobré si ovoce zahustit. Ideální jsou piškoty, které nasáknou tekutinu. Použít můžete i speciální přípravky pro zahuštění, jako jsou například modifikované škroby.

V případě tvarohu, který může být někdy řidší, než potřebujete, použijte pro zahuštění pudingový prášek nebo škrob. Tvaroh se tak zatáhne a ztuží. 

Pavlína Berzsiová 

Pavlína Berzsiová - Foto: Martin Čuřík

Pavlína BerzsiováFoto: Martin Čuřík

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové. 

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“. 

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace