Pochoutkový rok26. března  2017 v 10:04  

Jak připravit vynikající koblihy? Plňte je zásadně až po usmažení

Kdy plnit koblihy? Zásadně až po usmažení - Foto: CC0 Public domain,  pixabay.com

Kdy plnit koblihy? Zásadně až po usmaženíFoto: CC0 Public domain, pixabay.com

Koblihy se musí plnit zásadně až po usmažení. Důvodem je, že při smažení by se naplněná kobliha držela u dna a neplavala by tak lehce v oleji. A nevznikl by na koblize požadovaný bílý proužek.

Po usmažení stačí koblihu mírně naříznout a lžičkou naplnit. Použít ale můžeme také cukrářský sáček, se kterým je plnění jednodušší. 

Pavlína Berzsiová 

Pavlína Berzsiová - Foto: Martin Čuřík

Pavlína BerzsiováFoto: Martin Čuřík

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové. 

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“. 

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace