Jak připravit vynikající koblihy? Plňte je zásadně až po usmažení

Koblihy se musí plnit zásadně až po usmažení. Důvodem je, že při smažení by se naplněná kobliha držela u dna a neplavala by tak lehce v oleji. A nevznikl by na koblize požadovaný bílý proužek.

Po usmažení stačí koblihu mírně naříznout a lžičkou naplnit. Použít ale můžeme také cukrářský sáček, se kterým je plnění jednodušší.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.