Jak si doma vyrobit čokoládové hoblinky?

Připravit krásné dekorativní hoblinky je občas komplikované i v profesionálních cukrářských podmínkách. Existuje ale postup pro domácí podmínky. Základem je čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva, kterou si rozpustíte ve vodní lázni.

Rozpuštěnou čokoládu nalijte do misky. Tekutina by měla být alespoň 3 centimetry vysoká. V lednici ji nechte zatuhnout. Následně čokoládu vyndejte z lednice a nechte odstát do pokojové teploty. Teprve pak pomocí struhadla odkrajujte hobliny.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.