Pochoutkový rok13. srpna  2017 v 10:04  

Jak správně připravit těsto na palačinky?

Jak správně připravit těsto na palačinky? - Foto: Fotobanka stock.xchng

Jak správně připravit těsto na palačinky?Foto: Fotobanka stock.xchng

Receptů na palačinky můžete najít opravdu velké množství. Kvalitní palačinkové těsto potřebuje dostatek vajec, díky kterým je pak těsto křehké. Pokud vajec použijete málo, bude palačinka gumová. Na půl litru těsta jsou ideální tři celá vejce. Bílky není třeba vyšlehávat.

Důležitá část přípravy palačinek je nechat těsto odležet minimálně 30 minut, aby mouka nabobtnala a těsto bylo hladké. 

Pavlína Berzsiová 

Pavlína Berzsiová - Foto: Martin Čuřík

Pavlína BerzsiováFoto: Martin Čuřík

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové. 

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“. 

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace