Jak správně připravit těsto na palačinky?

Receptů na palačinky můžete najít opravdu velké množství. Kvalitní palačinkové těsto potřebuje dostatek vajec, díky kterým je pak těsto křehké. Pokud vajec použijete málo, bude palačinka gumová. Na půl litru těsta jsou ideální tři celá vejce. Bílky není třeba vyšlehávat.

Důležitá část přípravy palačinek je nechat těsto odležet minimálně 30 minut, aby mouka nabobtnala a těsto bylo hladké.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.