Jak správně vyhřát troubu?

Každý pokrm vyžaduje troubu vyhřátou na jinou teplotu. Musíte také počítat s tím, že spotřebiče nepečou stejně. Nastavení teploty je proto spíše o zkušenosti, samotné pečení potom o průběžném kontrolování. Nebojte se navíc průběžně teplotu mírnit nebo přidávat.

U přípravy cukrářských produktů platí, že:
- mírně vyhřátá trouba je do 150 stupňů
- středně vyhřátá trouba je kolem 180 stupňů
- hodně vyhřátá trouba je na 200 až 220 stupňů

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.