Jaké maso je dobré na steak

Pokud si chcete pochutnat na steaku, existuje snadný způsob, jak poznat dobré maso. Stačí do něj zabořit prst. Když masem projede, je měkké a tedy dobré. Tento způsob ale samozřejmě nejde jen tak použít v obchodě.

Abyste dobré maso poznali před nákupem, řezník vám může přes maso dát folii nebo mikrotenový sáček. A otestuje ho buď on, nebo vy. A pokud následně dodržíte správný postup přípravy, ze steaku budete mít dobrotu.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána