Pochoutkový rok2. července  2017 v 10:04  

Jsou teflonové formy vhodné na pečení dortových korpusů?

Formy na dortové korpusy - Foto: Patrik Rozehnal

Formy na dortové korpusyFoto: Patrik Rozehnal

Pokud máte chuť pořídit si novou formu na pečení, vybírat můžete z řady materiálů. Teflonové varianty se příliš často neprodávají, spíše se jedná o formy s antiadhézním povrchem. Nic s nimi nezkazíte, ale počítejte s tím, že je dobré je taky vymazat.

Teflonové formy vymažte zejména u těsta, které obsahuje málo tuku. Což jsou například piškotová těsta dortových korpusů. Těsta, která obsahují více tuku, lze do teflonové formy lít bez vymazání. Nejlepší forma na pečení dortových korpusů je ale nerezová. 

Pavlína Berzsiová 

Pavlína Berzsiová - Foto: Martin Čuřík

Pavlína BerzsiováFoto: Martin Čuřík

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové. 

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“. 

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace