Jsou teflonové formy vhodné na pečení dortových korpusů?

Pokud máte chuť pořídit si novou formu na pečení, vybírat můžete z řady materiálů. Teflonové varianty se příliš často neprodávají, spíše se jedná o formy s antiadhézním povrchem. Nic s nimi nezkazíte, ale počítejte s tím, že je dobré je taky vymazat.

Teflonové formy vymažte zejména u těsta, které obsahuje málo tuku. Což jsou například piškotová těsta dortových korpusů. Těsta, která obsahují více tuku, lze do teflonové formy lít bez vymazání. Nejlepší forma na pečení dortových korpusů je ale nerezová.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.