Kardamom se hodí do sladkých jídel, likérů i uzenin

Kardamom neboli egyptský či mouřenínský pepř je příbuzný zázvoru. Ty nejlepší kousky rostou na jihu Srí Lanky, Číny a ve Vietnamu. Beduíni s ním ochucují nápoje, Dánové bábovky. Zejména v jihovýchodní Asii se přidává k betelovým listům a žvýká se pro osvěžení dechu.

Pokud si doma připravujete drcený kardamom, nikdy nepoužívejte zelenou slupku, ale pouze vnitřek tobolky. Opatrně ji rozřízněte a vysypte tmavá zrníčka, která poté rozemelte. Přidávat ho můžete jak do sladkých jídel a likérů, tak i do uzenin.

Víte, do jakého nápoje se nejčastěji v arabském světě přidává kardamom?

a) do sodovky – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) do kávy – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá dárkový balíček 10 bonboniér belgických čokoládových bonbónů a balíček koření na cukroví od Kotanyi v hodnotě 500 korun.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 1. prosince 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.