Krambl je pečené ovoce s drobenkou. Za jeho vznikem stojí Britové

Krambl je jednoduché pečené ovoce s „peřinkou“ z drobenky. Oblíbili si ho prý Britové v době potravinové nouze za druhé světové války. Ovoce pustí při pečení šťávu, kterou drobenka jemně zahustí, a pak ještě vytvoří křupavý doplněk k měkkému ovoci.

Tento skvělý letní moučník obnáší pět minut práce v kuchyni a dvacet minut čekání na dopečení. Stačí do zapékací misky naskládat různé ovoce, posypat drobenkou, poklepat na pekáček, aby drobenka zapadla do mezer mezi ovoce, a pak po upečení třeba podávat se zmrzlinou a šlehačkou. Za nejlepší vůbec se považuje rebarborový krambl.


Víte, co název krambl vlastně v překladu vyjadřuje?

a) kynutý koláč – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) drobenkový koláč – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Tentokrát soutěžíme o knihu Snídaně a svačiny.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 14. dubna 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.