Pochoutkový rok25. března  2018 v 10:04  

Na čem smažit řízky

Smažit řízek na sádle je správná volba - Foto: Fotobanka Pixabay

Smažit řízek na sádle je správná volbaFoto: Fotobanka Pixabay

Řezník František Kšána doporučuje smažit řízky na sádle, budou prý totiž voňavější. Vynechte rostlinné tuky a náhražky a dopřejte řízkům tradiční tuk. Sádlo patří k ryze českým a chutným produktům.

Pokud chcete řízky pěkně nadýchané, dejte je ještě po usmažení na chvíli dojít do trouby. Udělají se na nich puchýřky. 

František Kšána 

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi. 

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země. 

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky. 

Řezník František Kšána - Foto: Dana Špicarová

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace