Na čem smažit řízky

Řezník František Kšána doporučuje smažit řízky na sádle, budou prý totiž voňavější. Vynechte rostlinné tuky a náhražky a dopřejte řízkům tradiční tuk. Sádlo patří k ryze českým a chutným produktům.

Pokud chcete řízky pěkně nadýchané, dejte je ještě po usmažení na chvíli dojít do trouby. Udělají se na nich puchýřky.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána