Pochoutkový rok18. února  2018 v 10:04  

Na co se hodí vepřové plecko

Vepřová roláda - Foto: Stanislava Brádlová

Vepřová roládaFoto: Stanislava Brádlová

Vepřová plec je kratší maso, šťavnatější. Můžeme z ní udělat třeba pečeni nebo roládu.

Roládu je třeba nejdříve naklepat a pak vložit ingredience, které máte rádi – slanina, sůl, pepř, koření, natáhnout hořčici, čerstvé bylinky, vajíčka (vařené, smažené). A může se péct. 

František Kšána 

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi. 

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země. 

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky. 

Řezník František Kšána - Foto: Dana Špicarová

Pořad: Pochoutky  |  Stanice: Rádio vašeho kraje
Čas vysílání: neděle 10:04 a 21:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

Vyberte si svůj region

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas