Na co se hodí vepřové plecko
Vepřová plec je kratší maso, šťavnatější. Můžeme z ní udělat třeba pečeni nebo roládu.
Roládu je třeba nejdříve naklepat a pak vložit ingredience, které máte rádi – slanina, sůl, pepř, koření, natáhnout hořčici, čerstvé bylinky, vajíčka (vařené, smažené). A může se péct.
František Kšána
Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.
Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.
Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.