Ryby trochu jinak – kapří carpaccio z jihu Čech

Odborníci stále žehrají na to, že jíme málo ryb – hlavně těch sladkovodních. Třeba vás zláká tzv. kapří carpaccio, které připravuje hostům v restauraci s hotelem Panská v Bechyni šéfkuchař Zbyněk Kulver. Recept na tenko nakrájenou roládu z kapra nám prozradil rád, tak si ho můžete vyzkoušet s námi.

Kapří carpaccio

1 kapr
cukr
sůl

Postup:

Kapra očistíme, stáhneme z kůže a vyfiletujeme.

Sůl a cukr v misce promícháme a kapří filety touto směsí namarinujeme. Maso tak zbavíme rybí chutě, která nemusí být každému příjemná. Rovněž díky marinádě a následnému jemnému nakrájení v mase nebudou kosti.

Příprava kapřího carpaccia

Obalené maso srolujeme do válečku a zabalíme do potravinářské fólie. Poté necháme zamrazit.

Zmražené maso při podávání (bez další tepelné úpravy) nakrájíme na tenké plátky a podáváme jako klasické carpaccio, které zalijeme zálivkou.

Podávat můžeme s vinnou klobásou, kterou nejprve uvaříme ve vodní lázni a následně osmahneme na pánvičce.

Zálivka ke carpacciu

Kapary dle chuti
1/2 dcl olivového oleje
špetka soli a pepře

Zbyněk Kulver při přípravě kapřího carpaccia

Postup:

Do misky dáme nasekané kapary, zalijeme olejem, osolíme, opepříme a vše promícháme.

Zbyněk Kulver

Pod vedením svého šéfa Pavla Mináře připravuje kvalitní jídla z lokálních, sezonních a vždy čerstvých surovin. Pravidelně se v restauraci pořádají různé gastro akce. Drží se hesla: „Dobrá tabule je prvním poutem dobré společnosti.“