Ryby trochu jinak – kapří carpaccio z jihu Čech
Odborníci stále žehrají na to, že jíme málo ryb – hlavně těch sladkovodních. Třeba vás zláká tzv. kapří carpaccio, které připravuje hostům v restauraci s hotelem Panská v Bechyni šéfkuchař Zbyněk Kulver. Recept na tenko nakrájenou roládu z kapra nám prozradil rád, tak si ho můžete vyzkoušet s námi.
Kapří carpaccio
1 kapr
cukr
sůl
Postup:
Kapra očistíme, stáhneme z kůže a vyfiletujeme.
Sůl a cukr v misce promícháme a kapří filety touto směsí namarinujeme. Maso tak zbavíme rybí chutě, která nemusí být každému příjemná. Rovněž díky marinádě a následnému jemnému nakrájení v mase nebudou kosti.
Obalené maso srolujeme do válečku a zabalíme do potravinářské fólie. Poté necháme zamrazit.
Zmražené maso při podávání (bez další tepelné úpravy) nakrájíme na tenké plátky a podáváme jako klasické carpaccio, které zalijeme zálivkou.
Podávat můžeme s vinnou klobásou, kterou nejprve uvaříme ve vodní lázni a následně osmahneme na pánvičce.
Zálivka ke carpacciu
Kapary dle chuti
1/2 dcl olivového oleje
špetka soli a pepře
Postup:
Do misky dáme nasekané kapary, zalijeme olejem, osolíme, opepříme a vše promícháme.
Zbyněk KulverPod vedením svého šéfa Pavla Mináře připravuje kvalitní jídla z lokálních, sezonních a vždy čerstvých surovin. Pravidelně se v restauraci pořádají různé gastro akce. Drží se hesla: „Dobrá tabule je prvním poutem dobré společnosti.“