Sobrassada připomíná konzistencí pikantní paštiku, ale jde o klobásu

Sobrassada je španělská měkká klobása, kterou produkují na Baleárských ostrovech. Maso pochází z mallorských černých prasat. Vyrábí se z vepřové panenky, sádla, pepře, soli a španělské papriky. Klobásy se suší na vzduchu ve sklepích zavěšené na speciálních tyčích po dobu až 8 měsíců.

I když jde o klobásu, konzistencí připomíná spíš pikantní paštiku. První zmínky o sobrassadě pochází už ze 17. století.

Víte, proč se klobásy mohou jen sušit?

a) mořský vzduch má konzervační účinky – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) maso z černých vepřů je sušší – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá balíček koření od Kotanyi v hodnotě 500 korun společně s kuchyňskou váhou od společnosti Sencor.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 11. října 2016!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.