Španělská paella se připravuje ve velkých pánvích. Kvůli jedinečné chuti

Paella pochází ze Španělska z provincie Valencie. Její název pochází z latinského jména pro pánev, ve které se tento pokrm z rýže dělá. Dříve to bylo obyčejné jídlo pro zemědělce pracující na polích a ti ji vařili z hlemýžďů, zajíců a zeleniny, teprve později se začalo přidávat skopové a kuřecí.

Důležitá je pro přípravu paelly pánev, musí být nizoučká, aby se všechna zrnka rýže dostala k šťávě na dně. Během vaření se tak udělá krustička, pro kterou se vžil název „socarrat“. Je údajně na celé paelle nejlepší, protože se v ní koncentrují všechny chutě.

Pánev musí být velmi široká, pro čtyři osoby klidně i 40 centimetrů. Poměr tekutiny a rýže by měl být 2:1.


Víte, jaké koření se s oblibou přidává do paelly?

a) anýz – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) šafrán – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá pánev s dvouvrstvým nepřilnavým keramickým povrchem a skleněnou poklicí s úchyty od firmy Kolimax a přidáme i balíček koření na grilování Kotanyi v hodnotě 500 Kč.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 21. července 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.