Uherský salám se vyrábí přesně 100 dní

V Maďarsku mu říkají zimní salám. Na jeho výrobu se ročně skolí půl milionu vepřů. Jejich maso se seká nadrobno, nemele se. Nejdůležitější přísadou je maďarská sušená paprika. Ta se mele na mlýnských kamenech a salám se udí na bukovém dřevě.

Na uherský salám se používá originální obal – střívko pokrývá 17 druhů ušlechtilých plísní. Štangle salámu se vyrábějí přesně 100 dní, dva týdny z toho trvá uzení, po kterém následují téměř tři měsíce zrání. Zajímavostí také je, že po Němcích jsou Češi největšími konzumenty uherského salámu.

Víte, v jakém městě se vyrábí originální uherský salám?

a) v Szegedu – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) v Dubrovníku – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá velký balíček koření Kotanyi v hodnotě 500 korun spolu s knihou Velká kuchařka.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 12. ledna 2016!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.