Víte, jak a kde vznikl kečup?

Jeho základ vznikl ve východní Asii, kde se používal jako omáčka na ryby. Před 500 lety představili ke-tchup britským osadníkům na Fiji čínští námořníci. Dnešní podoba kečupu s rajčaty pochází až z konce 19. století.

V roce 1872 představil svoji legendární rajčatovou omáčku světu Henry John Heinz. Od těch časů se kečup nezměnil a stal se i standardem, podle kterého se hodnotí kečupy vyráběné po celém světě.

Pan Heinz odmítal prodávat kečup v hnědých neprůhledných láhvích, místo toho používal průhledné sklenice, aby mohl kupující vidět čistotu obsahu. A láhev je od roku 1882 dokonce patentována.


Věděli byste, jak nejlépe vyteče kečup z lahve?

a) poklepáním na hrdlo láhve – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) bouchnutím do dna láhve – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Soutěžíme o poukázku na kurz vaření podle vlastního výběru do kuchařské školy Laboratorio Scuola di Cucina v hodnotě 3.250 Kč a balíček koření Kotanyi v hodnotě 500 Kč.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 2. června 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.