Zavináč: Kosti hospodské klasiky měknou působením octa

Zavináče se vyrábí ze sleďů marinovaných za studena. Ryby se zpracovávají hned na moři a k výrobcům jsou dovezené ve zmrazeném stavu. Zde se nechají ve vodní mlze pozvolna rozmrazit a bez jakékoliv tepelné úpravy se naloží do slaného a kyselého láku s kořením.

V láku se za několikanásobného překládání a míchání důkladně proleží, až zbývající kosti v rybách změknou působením kyselosti octa. Nezavinutým zavináčům se říká "křišťáloví sledi". Název tohoto jídla se vžil podle jeho tvaru i jako označení pro znak.

Kde se tento znak používá?

a) v elektronické poště, tzv. e-mailu – SMS ve tvaru POCHOUTKY A

b) v matematice pro hodnotu nekonečno – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá zapékací mísu na lasagne + univerzální nůž od společnosti Zepter a ještě balíček orientálního koření Kotanyi v hodnotě 500.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 25. srpna 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.