V každé je naděje, říká o svých písních Aneta Langerová

21. listopad 2016

Zpěvačka Aneta Langerová se na popkulturní scénu vyšvihla vítězstvím v prvním ročníku soutěže Česko hledá SuperStar. Od té doby uplynulo 12 let a z vycházející hvězdičky se stala jedna z nejpopulárnějších zpěvaček tuzemské scény. O aktuálních plánech hovořila s Janem Rosákem.

Zatím posledním albem Anety Langerové je deska Na Radosti z roku 2014. Dnes již platinová deska vznikala ve stejnojmenné šumavské usedlosti, která pomohla zpěvačce spolu s jejím klavíristou a producentem Jakubem Zítkem dotvořit jednotlivé texty.

„Není to žádná velká vesnice, je to vlastně samota, kde je malá kaple a socha panenky Marie. Je tam bývalý sirotčinec a ten dům se přímo jmenuje Na Radosti. Všechno jsme tam nenatáčeli, spíš jsme tam tvořili, hledali inspiraci a klid. Kulisy místa nám daly možnost představivosti a fantazie. Pomohly nám dotvořit si příběhy, zapasovat je tam a vlastně v nich chvíli žít.“

Čtěte také

Při příležitosti platinového alba se Aneta Langerová chystá i na tři velké koncerty, kterými v Ostravě, Brně a Praze vyvrcholí velké turné. Do jednotlivých skladeb především otiskuje určité emoce. Někdy melancholické, někdy veselé.

Aneta Langerová, Jan Rosák

„Každá píseň se týká nějakého pocitu, který je pro mě důležitý. A většinou je na konci pozitivní vyústění. Jde o to, jestli skladby posloucháte úplně do konce a jestli jsou souvislosti správně položené. Pro mě je to pozitivní, hodně lidí se v tom nachází, nachází v tom nějaký svůj příběh. A poté získají určitou naději. Naděje je hrozně důležitá, ať už v jakékoli z mých skladeb. Mám tam smutnější písně, dramatické i veselé. Je to samozřejmě otázka toho, kdo je vnímá.“

Poslechněte si celý rozhovor Jana Rosáka s Anetou Langerovou
autoři: Martin Čuřík , Jan Rosák
Spustit audio