Společnost Witte Nejdek otevřela nové logistické centrum

21. červen 2012

Společnost Witte Nejdek, která se specializuje na výrobu zámků pro automobilový průmysl, otevřela nové logistické centrum. Akci za 80 milionů korun podpořily i evropské fondy. Firma sídlí v Nejdku v samotném centru města v blízkosti náměstí Karla IV. Oddělení výroby a logistiky teď ulehčí i okolním komunikacím.

Náklady na samotnou stavbu haly o rozloze 4 tisíce metrů čtverečních se pohybovaly kolem 50 milionů korun. Zbývající částka šla na vybavení skladovou a mobilní technikou.

Společnost k dnešnímu dni zaměstnává více než 1 500 lidí a od začátku roku najala 50 nových zaměstnanců. Kromě odborníků ale v nejdeckém podniku najdou uplatnění i studenti průmyslových oborů středních i vysokých škol. V červenci nastoupí na čtyři desítky letních brigádníků. Do budoucna se ale s větším nárůstem pracovních míst nepočítá. Prioritou jsou úspory a důraz na rozvoj výroby.

Společnost Witte Nejdek s obratem 6 miliard ročně patří k největším podnikům v regionu. Zamykací techniku pro automobilový průmysl vyváží do celého světa už dvacet let.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio