Odpůrci obchvatu Chebu boj nevzdávají a podali žalobu

16. červenec 2012

Obyvatelé Hájů u Chebu se nevzdávají v boji proti stavbě jihovýchodního obchvatu, který by měl vést právě přes tuto část města. Podali proto správní žalobu proti územnímu rozhodnutí o povolení stavby. Vytýkají jí nebezpečnost provozu nebo nesplnění podmínek, které si dal chebský stavební úřad už v roce 2009.

Odpůrci stavby si nechali vypracovat z vlastních prostředků bezpečnostní inspekci. Ta jasně poukázala na nedostatky projektu jihovýchodního obchvatu. Jde zejména o napojení stávajících silnic. Nejenom, že může dojít k několikanásobnému nárůstu projíždějících aut, ale dokonce jsou některé křižovatky hodně nebezpečné.

Odpůrci stavby jihovýchodního obchvatu Chebu proto podali správní žalobu proti územnímu rozhodnutí o povolení stavby.Teď bude záležet na tom, jak soud rychle rozhodne a jestli vydá předběžné opatření.

Jihovýchodní obchvat Cheb by měl svést dopravu z rychlostní silnice R6 před Chebem a mimo město ji nasměrovat podél osady Háje na hraniční přechod Svatý Kříž. Má měřit asi tři kilometry. Investora, tedy Karlovarský kraj, vyjde na 400 miliónů korun. Větší část by měla tvořit evropská dotace.

Spustit audio