Odpůrci obchvatu Chebu chtějí prosadit odklon nákladní dopravy

19. listopad 2012

Odklon nákladní dopravy z centra Chebu na existující rychlostní silnice na české i německé straně hranice chtějí prosazovat odpůrci připravovaného jihovýchodního obchvatu Chebu. Sdružení Za přívětivý Podhrad na podporu svých argumentů uspořádalo 17. listopadu pochod k památníku pádu železné opony u Chebu.

Zatímco Karlovarský kraj připravuje stavbu obchvatu za asi 400 milionů korun, který by spojil silnici z německého Tirschenreuthu od hranice se silnicí R6 přes okraj chebské čtvrtě Háje, odpůrci obchvatu argumentují tím, že by zatíženým silnicím v centru Chebu pomohlo to, kdyby se tranzitní nákladní doprava do města vůbec nepustila.

Sdružení Za přívětivý Podhrad využívá situace, kdy Karlovarský kraj má sice stavbu připravenou a dokonce už vybral dodavatele, ale protože se projekt má financovat z pozastaveného Regionálního operačního programu, zatím stavební práce nezačaly.

Výzvu podali odpůrci jihovýchodního obchvatu Chebu na Krajský úřad v Karlových Varech už v červnu. Do této chvíle ještě nedostali žádnou odpověď.

Spustit audio