Krajskou nemocnici zatím povede lékařský ředitel Josef März

2. duben 2013

Představenstvo Karlovarské krajské nemocnice (KKN) pověřilo dočasným výkonem funkce generálního ředitele společnosti Josefa Märze. Dosavadní ředitel bude vykonávat tuto funkci do doby nástupu nového generálního ředitele krajského zdravotnického zařízení.

Novým generálním ředitelem KKN bude jmenován k 1. květnu 2013 Petr Svoboda. Ten prozatím dostal základní informace o situaci v nemocnici s tím, že v nadcházejících týdnech se bude osobně v Karlových Varech seznamovat se svým týmem a s jednotlivými agendami nemocnice. Mezi priority bude patřit především ekonomická situace v nemocnici a možnosti, jak ji dlouhodobě stabilizovat.

Náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro oblast zdravotnictví Miloslav Čermák zároveň informoval budoucího ředitele o probíhajících jednáních se zástupci odborné společnosti s cílem zachovat poskytování onkologické péče na území Karlovarského kraje.

Představenstvo nemocnice dále pověřilo, do doby jmenování nových členů představenstva a vedení KKN, kompetencemi pro technicko-provozní úsek současného vedoucího technicko-provozního oddělení Jaroslava Bednáře, pro obchodní a investiční agendu současnou ekonomicko-personální ředitelku Ivanu Svobodovou a vedoucího obchodního oddělení Vladimíra Bártíka.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio