Hasiči získají od Karlovarského kraje peníze na nákup techniky

26. duben 2013

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje bude v letošním roce hospodařit s příspěvkem přesahujícím 2,6 milionů korun. Finanční prostředky půjdou například na pořízení velitelského automobilu nebo na pokrytí nákladů spojených se zásahy na silnicích druhých a třetích tříd.

„Na základě schváleného rozpočtu Karlovarského kraje pro rok 2013 dostane Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje celkem 2 624 000 korun,“ upřesnil náměstek hejtmana Martin Havel.

Celkem 1,3 milionu korun získá Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje na pořízení velitelského automobilu a zvedacích vaků. Současný vozový park je již značně zastaralý. Hasiči provozují vozidla, která jsou na hranici své životnosti. Nově pořízený automobil umožní hasičům zasahovat v těžko přístupném terénu, kam by se za normálních okolností stěží dostávali. Své využití tak najde například při lesních požárech, větrných smrštích nebo povodních. Sloužit bude také k transportu osob, materiálu a humanitární pomoci.

Dalších milion 300 tisíc korun půjde na zásahy prováděné na komunikacích nižších tříd a na nákup počítačových licencí. Hasiči zasahují na silnicích II. a III. třídy v rámci zajišťování jejich sjízdnosti. Nejčastěji se jedná o situace, kdy na silnici spadne strom či dojde k úniku provozních náplní vozidla. Počítačové licence pak budou pořízeny kvůli sjednocení kancelářských aplikací.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio