Výluky na dvou tratích v kraji zkomplikují železniční dopravu

14. květen 2013

Práce na dvou železničních tratích zpomalí dopravu na železnici v Karlovarském kraji. Včera začala výluka na trati Karlovy Vary - Chodov, zítra pak na další trati Nejdek - Potůčky. Cestující proto musí počítat i se zpožděním.

Výluka na trati mezi Karlovými Vary a Chodovem potrvá do 20. srpna. Po dobu výluky bude docházet ke zpoždění vlaků 5 až 20 minut. Navíc bude od 4. června do 1. července železniční doprava mezi stanicemi Chodov a Karlovy Vary zcela zastavena a za vlaky bude jezdit náhradní autobusová doprava. V tomto období bude platit výlukový jízdní řád.

Výluka na trati mezi Nejdkem a Potůčky potrvá do 3. června. V tomto případě všechny vlaky nahradí autobusová doprava.

S ohledem na kapacitu autobusů budou platit jistá omezení pro přepravu zavazadel, jízdních kol a dětských kočárků. Zavazadla se přepravují ve všech autobusech do vyčerpání jejich kapacity, přeprava dětských kočárků je přednostní. Jízdní kola bude možné přepravovat v omezené míře pouze ve spojích označených symbolem C. Skupinám nad deset osob se doporučuje nahlásit cestování alespoň dva dny předem.

Všechny informace a výlukový jízdní řád jsou k dispozici na všech dotčených stanicích a zastávkách, na internetových stránkách Českých drah a na infolince 840 112 113.

Aktualizováno:
Z důvodu havarijního stavu trati byl dnes dopoledne zastavený provoz vlaků v úseku Karlovy Vary - Chodov. Tato neplánovaná výluka ovlivní provoz i na trati a Karlovy Vary - Stará Role a Loket předměstí - Nová Role. V úseku Karlovy Vary - Stará Role budou za všechny vlaky jezdit náhradní autobusová doprava. Mezi Starou Rolí a Nejdkem pojedou vlaky normálně a dopravu v úseku Nejdek - Potůčky nahradí opět autobusy.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio