Podezření celníků na padělatelskou manufakturu v Chebu se potvrdilo

8. červenec 2013

Karlovarští celníci dokončují v těchto dnech případ manufaktury na výrobu padělků, která se nacházela v bytovém domě v centru Chebu. Během domovních prohlídek zde specialisté z oddělení Odhalování trestné činnosti Celního úřadu pro Karlovarský kraj nalezli zařízení pro padělání i textilní zboží s falešnými značkami.

Celníci zabavili dva vysokorychlostní a dva multifunkční vyšívací stroje, zařízení na zhotovování padělků pomocí sítotisku či zažehlování a značné množství matric a obtisků s logy ochranných známek a několik stovek kusů textilního zboží, které bylo z části připraveno ke zpracování nebo již opatřeno ochrannou známkou. Hodnota originálního zboží by dosáhla téměř čtyř set tisíc korun. Hodnota zabavených strojů přesahuje šest set tisíc korun.

Manufaktura v centru Chebu je již šestou utajenou výrobnou padělků textilu odhalenou celníky v Karlovarském kraji v letošním roce. Za předchozího jeden a půl roku v rámci ochrany práv duševního vlastnictví celníci zajistili již 9 kusů vysokorychlostních vyšívacích strojů a celkem 39 kusů stojů sloužících k vyšívacímu, razícímu, nažehlovacímu či sítotiskovému opatřování textilních výrobků padělky ochranných známek.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio