V Karlových Varech by měla vzniknout další cyklostezka

27. listopad 2013

Karlovarský kraj zažádá o dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad na výstavbu nové cyklostezky, která povede z Doubí do Tašovic. Projekt mělo původně předložit město Karlovy Vary, ale nastavená pravidla mu to neumožnila.

„Karlovy Vary nejsou bohužel způsobilým žadatelem, protože mají více jak 50 tisíc obyvatel. Proto se v současné době připravuje smlouva o spolupráci mezi Karlovými Vary a Karlovarským krajem, kde by žadatelem byl kraj, ale projekt by financovalo město. Doufáme, že s projektem uspějeme, i když samozřejmě musím uznat, že v rámci operačního programu bude velký přetlak dalších žádostí,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Nově vystavěný úsek cyklostezky by se měl napojit na stávající trasu, která vede ze Svatošských skal do Doubí. Začít by měl od místa U Studánky, odkud povede k řece, kde bude po nově vybudované lávce o délce 90 metrů pokračovat na levý břeh řeky. Z Tašovic dále povede až k ulici U Brodu, ze které se odkloní zpět těsně ke břehu řeky a skončí pod Doubským mostem.

„Předpokládáme, že náklady na výstavbu nového úseku cyklostezky o délce 2 kilometrů dosáhnou 32 milionů korun. V případě, že získáme dotaci, začneme s pracemi v květnu příštího roku,“ doplnil Navrátil.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio