Stavební úpravy dalšího pavilonu sokolovské nemocnice jsou u konce

9. prosinec 2013

Karlovarský kraj úspěšně završil další část plánu investic v nemocnici v Sokolově. Po loňské rekonstrukci iktové jednotky intenzivní péče a provedení přestavby rehabilitačního oddělení nyní nechal přebudovat bývalou nemocniční ubytovnu na administrativní budovu.

Přestěhováním ředitelství z pavilonu E do nových prostor pavilonu G se uvolní místo pro lůžkovou část očního oddělení. Stavebníci zahájili rekonstrukci pavilonu G v polovině července.

„Práce trvaly zhruba do poloviny listopadu, celkové náklady činí 11, 4 milionu korun. Revitalizace budovy byla hrazena z krajského rozpočtu,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Havel. V rámci stavebních úprav se zrekonstruovaly vnitřní prostory, došlo k výměně střešního pláště a zateplení fasády. Budova byla také opatřena venkovním únikovým schodištěm.

Další z plánovaných investic v sokolovské nemocnici je přestavba pavilonu C, kam by se po dokončení prací v příštím roce měly přestěhovat ambulance. „Rekonstrukce bude zahájena 6. ledna příštího roku. Karlovarský kraj za ni zaplatí okolo 19 milionů korun,“ upřesnil náměstek Havel. Kraj v letošním roce vložil do stavebních akcí v nemocnici v Sokolově celkem 34 miliony korun.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio